Elena och Alberto Aiello Graci, Etna, Sicilien

 

Just utanför Passopisciaro på etnas nordslutting ligger Graci. Syskonen är unga i regionen och jobbar tätt med Frank Cornelisen och Giuseppe Russo. om än deras stil är egen. Alberto säger att ett vineri måste ha en filosofi inte fyra fem. något mycket klok för en ung firma i en ung region full av förändringar varje ny årgång.

Alberto vision är att göra lagringsdugliga viner, de jobbar mycket med betongkärl och för de vingårdsbetäcknade med gamla ek Foudre. I vingårdarna behåller man biodiversiteten i på de högre terasserna, kastanjer och krokus och mera oklar buskarsh samsas i den vulkaniska jorden.

 

Man gör vin från tre olika cruer. lägst ner i Feudo ligger gårdana som producerar Etna Rosso och Arcuría ligger liter lite hörgre just utanför vineriet 650 möh. sedan äger de en lite vingård ovanför den som producerar Frank Cornelisens Magma. Barbabeccia, 850 möh mycket låg dencitet och terasserade odlingar.

 

Alberto fungerar som ett nav för den andra generationens etna. först kom de stora firmorna med Francetti i spets. Nu jobbar unga firmor med att visa de olika cruerna som finns samt att visa olika uttryck av den lokala Nerello Mascalese druvan.

Etna rosso 2015

Etna Bianco 2016

Arcuria rosso 2014

Arcuria Bianco 2015

  • facebook-square
  • Instagram Square

©2017 Bombolles Wine AB