Manga-versonen av Koji från vin-mangaserien Drops of God

Koji Nakada och Tomate på bakgården bland Village Gevrey-Chambertin

Maison Lou Dumont, Gevrey-Chambertain, Bourgogne

Koji Nakada startade sin verksamhet (negociant) 2000. I dagsläget äger han små lotter och gör vin på en hantverksmässig nivå i 16 appellationer. Hans hem tillika cave ligger i Gevrey-Chambertin. Han köper frukt från småbönder i trakterna och en del av buteljeringarna är av hundra procent eko-certifierad frukt.

Kojis viner är moderna med betoning på förstklassig frukt, renhet och längd. När det gäller vita viner har han en respektfull känsla för var och en av kommunerna han gör vin ifrån. Klassisk terroir med hög fruktmognad, storhet och längd. De röda buteljeringarna är genomgående rika i stilen och rejält med frukt i stram kostym av ny ek.

 

Koji Nakadas Bourgogne Blanc görs på frukt från Meursault och Puligny-Montrachet med 50% nya fat. På den röda instegaren jästes hälften av frukten med stjälkarna på. Något som inte märks nämnvärt i texturen utan mest endast tillfört intressant komplexitet. andelen stammar varierar får årgång till årgång.

 

Genomgående jäses allt vitt på fat och allt rött förblir ofiltrerat.

 

Rött

BOURGOGNE AOC 2014

30-åriga stockar i snitt, ett skördeuttag på 45hl/ha. All frukt hämtas från Côte de Nuits. Sedan blandar han i lite kommunfrukt från Gevrey Chambertin och Fixin, Från och med 2012 även lite Biodynamisk frukt.  Inget fuffens i vinifikationen, 20% ny ek och sedan buteljeras den ofiltrerad.

 

NUITS-St-GEORGES AOC Vieilles Vignes 2013

70-åriga stockar i Les Argillats som mår bra och gav 40hl/ha vid 2011 års skörd. Får 20% nya fat, ofiltrerad. Koncentration så det står härliga till.

Vitt

BOURGOGNE AOC 2014

100% Chardonnay från AOC klassad frukt i Meursault och Puligny-Montrachet blandas upp med lite Hautes-côtes de Beaune. 30-åriga stockar 45hl/ha. Han har inga problem med koncentration så han väljer att lägga på 50% ny ek.

 

MEURSAULT AOC 2013

Frukten kommer från Les Millerands Les Pelles. 30-åriga stockar 40hl/ha, 60% nya fat.

 

  • facebook-square
  • Instagram Square

©2017 Bombolles Wine AB