Domaine Mikael Boutin, Rasteau, Rhône

Mikael har vinifierat sin egen frukt sedan 2009, han är även anställts som vinmakare på Domaine Le Clos de Caveau i Vacqueyras. Tidigare har han jobbat och lärt sig ekologisk vinodling hos Domaine Vieille Julienne i Chateauneauf-du-Pape.

Mikael jobbar helt bio, all växtnäring kommer från djur och plantor i  närheten och inga pesticider används. Allt sköts för hand, Bindning, greenharvest, avlövning och skörd.  Jordmånen i hans odling är Argilo Calcaire med  dels gul och blå märgel. Han håller ner sina skördeuttag till omkring 20- 36 hl/ha från sin Grenache och 30-36 hl/ha från de övriga druvsorterna.

Nästan alltid etthundra procent avstjälkat, varsam krossning, långsam naturlig jäsning ej över 30 grader. Regelbunden  överpumpning första dagarna. Malolaktisk jäsning på betong buteljeras sedan ofiltrerat.


DOMAINE MIKAEL BOUTIN RASTEAU 2014

Mikael plockar in frukten med fokus på syran. Detta märks i friska Grenache-syror, en slankare profil än brukligt för Rasteau. Mikaels idé är att skapa rena friska viner med syra som ryggrad snarare än tannin.

 

Bort med stjälkarna de år de inte når mognad.

  • facebook-square
  • Instagram Square

©2017 Bombolles Wine AB